Дом за децу и омладину - Јефимија

Месец хуманости у Mozzartu – помоћ за Дом „Јефимија“ у Крушевцу

Месец хуманости у Mozzartu – помоћ за Дом „Јефимија“ у Крушевцу

| Дневни лист Данас | 08.12.2020
Месец хуманости у Mozzartu – помоћ за Дом „Јефимија“ у Крушевцу

„Сваки племенит листић у децембру имаће минималан добитак од 10.000 динара

Није лако наћи замену за топли породични дом, поготово у хладним зимским данима, али Дом за децу и омладину „Јефимија“ у Крушевцу успео је у тој мисији и пружио загрљај бројним младим људима који су у њему одрасли и стасали. Компанија Моззарт заједно са кошаркашким тренером Владимиром Лучићем упутила је на њихову адресу вредну донацију, у оквиру акције “Хуманитарни тикет у подне”. Тренер КК “Слободе” из Ужица је племенитим листићем освојио 141.200 динара за дом у Крушевцу.

У склопу месеца хуманости у Моззарту, улог од 10.000 динара који ова компанија свакога дана даје познатим личностима за типовање током целог децембра уједно је и загарантовани добитак. Дакле, сваки „Хуманитарни тикет у подне“ овог месеца је добитан, а на крају децембра биће донирано најмање 310.000 динара.

“Јефимија” је републичка установа у области социјалне заштите, која пружа услуге домског смештаја деци, као и младима до 26. године живота, односно до завршетка школовања и радног оспособљавања. У протеклих 65 година рада, у овој кући је одрастало, живело и учило више од 3.000 деце о којој су врло посвећено бринули сви запослени.

“Неизмерно смо захвални Моззарту на овом великодушном гесту, што је доказ да добра воља великих људи може да пружи велику радост и задовољство деци којима нечије мало итекако много знаци. Добро се добрим враћа, захваљујемо се Моззарту и тренеру Владимиру Лучићу на донацији коју ћемо искористити за куповину нових трпезаријских столица и столова за потребе корисника Дома. Тиме ће простор трпезарије добити лепши изглед, а све у циљу побољшања квалитета прузања услуга корисницима”, рекла је Наташа Максимовић, В. Д. директорка Дома за децу и омладину „Јефимија“.
Цео чланак можете погледати кликом овде

Scroll