Смештај деце

Смештај у Установу социјалне заштите, односно Дом за децу и омладину представља право детета које се нашло у стању социјалне потребе ( због материјалних, здравствених или других дефицита самог детета или породице/ сродника, те због лишења родитељског права родитеља због злостављања, занемаривања, злоупотребе или сл.).

Децу и младе у Установу соц. заштите упућује надлежни Центар за социјални рад који у складу са узрастом, карактеристикама и потребама детета одлучује о најцелисходнијем виду збрињавања.

Дете смештено у Дом за децу и омладину има могућност да настави живот у групи вршњака деце и младих (до 26 год.ако је на редовном школовању), са којима раде васпитачи, психолог и социјални радник који настоје да помогну детету да превазиђе све развојне тешкоће и доживљене трауме и да уз стручну подршку и помоћ одрасте у једну здраву образовану и способну особу која ће уз стечена знања и вештине наставити самостални живот.

Деца и омладина смештена у Установу социјалне заштите односно Дом за децу и омладину имају могућност да користе:

DSC_1366

Дечије собе

Конфорне собе ( IV васпитне групе 48 места) опремљене креветима, радним столовима и гардароберима (све по прописаним стандардима).

Дневне собе опремљене удобним гарнитурама и телевизорима у којима се подстиче дружење, групни рад, социјалне релације.

Савремено опремљена купатила за одржавање личне хигијене посебно за девојчице и дечаке.

Кухињу са трепезаријом у којој су обезбеђена пет оброка (прописани стандардима) који омогућавају здрав раст и развој детета.

Дигиталну учионицу за информатичко, опште образовање и забаву.

Креативну радионицу за подстицање специјалних вештина и талената.

Фискултурну салу за спортске активности.

Константно и континуирано саветовање и помоћ за решавање/превазилажење свакодневних проблема и унутрашњих тензија, као и сарадња са упутним Центрима на одржавању контаката са сродницима и свеобухватна здравствена заштита-психолог и социјални радник.

24ч надзор и праћење у задовољавању основних потреба, права и обавеза, корективни превентивни и васпитно-образовни рад – васпитачи.

Ангажовани сарадници из Пу Крушевац деци омогућавају безбедност у Установи и ван ње.

decije_sobe_2

Дечије собе

dnevni_boravak

Дневни боравак

trpezarija

Кухиња

kabinet_informatika

Кабинет за информатику

ucionica

Учионица

kupatilo

Купатило

Designed for Penny Stocks in Collaboration with Corporate Office and Business Directory and College Textbooks